WooCommerce, internet üzerinden satış yapmanızı sağlayan bir e-ticaret eklentisidir. Tamamen ücretsiz olan bu eklenti, WordPress tabanlı web siteleri ile kolayca entegre olur. WooCommerce yardımı ile mağaza açabilir ve aynı zamanda ürün satışı yapabilirsiniz. Eğer bir e-ticaret siteniz varsa WooCommerce sayesinde satış yapmanın yanı sıra randevu, rezervasyon, abonelik gibi işlemler de gerçekleştirebilirsiniz.
WordPress tema geliştiricisi olarak da bilinen WooThemes tarafından ilk kez 2011 Eylül ayında tanıtımı yapılan WooCommerce, 2015 yılında farklı bir kurum tarafından satın alınmış ve gün geçtikçe geliştirilerek kullanımı arttırılmaya devam etmiştir. Günümüzde 40 milyondan fazla kurulum yapılan WooCommerce eklentisi, dünyanın en popülerler eklentileri arasındaki yerini almıştır.
WooCommerce Nasıl Kurulur?
E-ticaret web sitesi üzerinden satış yapmak ve sahip olduğu kolay kullanılabilir paneli ile ürün stokları, müşteri hesapları ve vergi hesaplamalarını kolayca takip etmek isteyen işletmelerin merak ettiği ilk şey “WooCommerce nasıl kurulur?” sorusudur. WooCommerce WordPress altyapısına sahip web siteleri için sunulan bir özellik olduğu için öncelikle WordPress bir site kurmalısınız.
WooCommerce eklentisini web sitenize entegre etmek için URL çubuğuna siteadresiniz.com/wp-admin yazarak yönetim panelinize giriş yapın. Daha sonra “Eklentiler” alanında “Yeni Ekle” sekmesine tıklayarak eklenti ekleme sayfasına giriş yapın. Sağ üst kısımdaki arama bölümüne “WooCommerce” yazdığınızda eklenti karşınıza çıkacaktır. Yükle seçeneğine tıkladığınızda eklenti yüklenir. Geriye kalan son işlem ise “Etkinleştir” alanından WooCommerce’i aktif etmektir.
WooCommerce Temaları Nelerdir?
WordPress tabanlı web siteniz için kaliteli bir görünüm sunan pek çok WooCommerce teması bulabilirsiniz. Hem sunum hem de görsel anlamda beklentilerinizi ve isteklerinizi karşılayacak bu temalar arasında ücretsiz olanları da mevcuttur. Siz de kendi e-ticaret sitenizi kurmak istiyorsanız hem hız hem de SEO performansı bakımından en iyi WooCommerce temalarından birini seçebilirsiniz.
Flatsome
WordPress’in en çok tercih edilen WooCommerce temalarından biri olan Flatsome, performans açısından değerlendirildiğinde harika özellikler sunar. Flatsome kullanıcı deneyimi (UX) için hem masaüstünde hem de mobil ortamda 100/100, Page Speed Test ile yapılan hız testinde ise 98/100 üzerinden puan almıştır. Flatsome’ı tercih edilebilir kılan özelliği ise pek çok sektör için hazır şablon bulunduracak şekilde tasarlanmış olmasıdır.
Porto
Kişisel bloglar, kurumsal siteler ya da portfolyo sitelerine kadar pek çok firmanın tercihi olan Porto, hem SEO performansı hem de hız konusunda kendini ispatlamış temalar arasında yer alır. Ancak Porto’nun diğer bir önemli özelliği ise satış rakamları değerlendirildiğinde kullanıcılardan 4.90/5.00 ile en yüksek puanı almış tema olmasıdır.
Shopkeeper
Kullanıcı deneyimi (UX) olarak tam not alan Shopkeepe, karmaşa yaratmayan, sade ve zarif tasarımı ile en çok kullanılan WooCommerce temalarından biridir. E-ticaret sitelerinin bu temaya bu denli çok rağbet göstermesi ise ürün tanıtım videolarının YouTube üzerinden eklenebilmesi, ürünlerin favorilere eklenebilmesi ve ürün karşılaştırma imkânı sunmasıdır.
Flash
Çok amaçlı WooCommerce temalarından biri sayılan Flash, 12’den fazla widget‘i desteklemesi ile ünlüdür. ThemeGrill Importer eklentisi sayesinde 6 farklı temadan bir tanesini içe aktarım yapabilir, tek bir tık ile demolarınıza ulaşarak yükleyebilirsiniz. Normalde ücretsiz olarak kullanılan Flash’ın Pro versiyonu çok daha farklı ve yüksek seviye özellikler sunar.
Alpha Store
E-ticaret sitelerinin kolay kullanım ve yönetim bakımından sıklıkla tercih ettikleri bir diğer WooCommerce teması da Alpha Store’dur. Live Customer sayesinde sayfalarınızı kolayca yönetebileceğiniz bu temada CSS3 ve Bootstrap kodları bulunduğundan mobil destek de sunar. Performans ve SEO konusunda optimize edilen bu tema ile satış işlemleriniz kolaylaşır.
Retailer
Eğer satacak çok fazla ürününüz yoksa bu tema tam size göre olabilir. Hem sade hem de sınırsız renk seçeneği sunan Retailer, sahip olduğu entegrasyonları sayesinde WooCommerce sanal POS özelliği de sunar. Dijital ürün satan işletmelerin favorisi olan tema 45’in üzerinde özel demo arayüz sunmasının yanı sıra mobil uyumluluğu ile de tercih edilir.
Bazar
Oldukça sade ve kullanışlı bir arayüz sunan Bazar, bünyesindeki özel kısa kodlar sayesinde kullanıcılara pratik deneyim sunar. Sürükle-bırak yöntemi ile çalışan kodları ile herhangi bir kod bilginiz olmasa bile kolayca ürün ataması yapabilirsiniz. SEO ve mobil uyumu sunan alt yapısı ile ödeme yöntemleri bakımından ideal kullanıma sahiptir.
Atalier
14 farklı kurulum demosu sunan Atalier sadece ürün satmak için kullanılmayan temaların başında gelir. Böylece tasarımlarınız, çizimleriniz ya da diğer sanat ögelerinizin sergilenmesi için de Atalier’i tercih edebilirsiniz. Google testlerinden yüksek puan alan tema, aynı zamanda WPML(The WordPress Multilingual Plugin) uyumlu olduğundan sitenizi istediğiniz yabancı dile çevirerek kullanabilirsiniz.
WooPress
Çok fazla ürün kategorisi olmayan e-ticaret sitelerinin tercih ettiği WooPress şu an 20 farklı kategori hizmeti sunuyor. Her bir ürün kategorisi için değişik demolar sunan temanın arayüzleri sayesinde satış yapacağınız bir ürüne özel bir demo da atayabilirsiniz. Eğer sadece belirli bir ürün kategorisi için satış yapacaksınız WooPress’e göz atmalısınız.
Organic Shop
Organik ürün satışı yapan işletmeler arasında popüler olan bu tema genellikle yeşil renk ağırlıklı olması ile göze çarpar. Yeni sayılabilecek bir geçmişi olsa da tüm beklentilerinize cevap verebilecek sade kodlar sunar. Şayet çok fazla ürün yerleştirmesi düşünmüyorsanız, SEO ve hız açısından uyumlu olan Organic Shop’u tercih edebilirsiniz.
GoodStore
WooCommerce temaları içerisinde tasarım bakımından en gözde olanlardan biri de GoodStore olarak bilinir. 22 farklı demo içeriğe sahip olan temanın 14 farklı dil seçeneği arasında Türkçe olmasa da pratik kullanım sunar. Pek çok kategoride muhteşem e-ticaret siteleri kurabileceğiniz ve hemen ürün yükleyerek satış yapabileceğiniz tema tamamen ücretsizdir.
Retro
Biraz 70’lere dönmek ve farklı bir konseptte ürün satışı yapmaya ne dersiniz? 5 farklı retro renk seçeneği sunan tema sayesinde e-ticaret sitenizi bir anda 70’li yıllara çevirebilirsiniz. İlk başta biraz ürkütücü gelse de sınırsız renk seçeneği ve farklı konseptler sunması açısından dilediğiniz kombinasyonu tercih edebileceğiniz tema, sürükle-bırak özelliği sayesinde oldukça kolay kullanım sunar.
Blaszok
Tüm zamanların %99 oranında müşteri memnuniyetine sahip olan WooCommerce teması e-ticaret sitelerine âdeta görsel bir şölen sunan tema olarak bilinir. Şimdiye kadar 7000’in üzerinde lisans satmış olan temanın 20’nin üzerinde demosu olmasına rağmen ücretsiz kurulum imkanı sağlaması tercih sebebi olur.
Neighborhood
Sade, gösterişsiz ve daha çok minimalist bir tema arıyorsanız Neighborhood size uygun olabilir. Tamamen amaca yönelik özellikler sunan ve gereksiz hiçbir ayrıntıyı barındırmayan tema, sürükle-bırak yöntemi ile kısa kodlara sahiptir. Böylece kolay kurulum ve kullanıma sahip olan tema, mobil ve SEO uyumu konusunda da tam not alan temalar arasındadır.